Privacyverklaring

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over de  kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. EDR gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van u en uw onderneming. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

A. Algemene bepalingen voor de gegevensverwerking op onze internetsite

1. Onderwerp van deze privacyverklaring

Wij, OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG (hierna ook OBO genoemd), verheugen ons over uw belangstelling voor onze aanwezigheid op internet en onze aanbiedingen op onze website.

De bescherming van uw persoonsgegevens is voor ons een groot en heel belangrijk onderwerp. Hieronder willen we u daarom uitvoerig informeren over welke gegevens bij uw bezoek aan onze internetsite, het gebruik van onze aanbiedingen daarop worden geregistreerd en hoe deze vervolgens door ons worden verwerkt of gebruikt. Verder informeren we u ook over welke begeleidende beschermingsmaatregelen we op technisch en organisatorisch gebied hebben genomen.

De verwerking van persoonlijke gegevens, zoals bijv. naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer van een betroffen persoon, vindt altijd plaats conform de geldende wettelijke bepalingen met betrekking tot gegevensbescherming. Met deze privacyverklaring willen wij u informeren over de soort, de omvang en het doel van de door ons geregistreerde, gebruikte en verwerkte persoonsgegevens en uitleggen, indien de gegevensverwerking op u betrekking heeft.

Hoewel wij als de voor de verwerking van persoonsgegevens verantwoordelijken veel technische en organisatorische maatregelen hebben ingevoerd, kan een op internet gebaseerde gegevensoverdracht principieel gaten in de beveiliging bevatten, zodat een absolute bescherming niet kan worden gegarandeerd. Wij verzoeken u om daar rekening mee te houden bij het gebruik van ons internetaanbod.

2. Begrippen

In deze privacyverklaring worden begrippen gebruikt, die door de wetgever in de basisverordening gegevensbescherming (hierna ook AVG) gespecificeerd zijn. De AVG kunt u onder de volgende link oproepen:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=DE

Het doel van onze privacyverklaring is om u op eenvoudige en begrijpelijke wijze over de verwerking van uw persoonsgegevens op onze internetsite te informeren.

3. Naam en adres van de voor de verwerking verantwoordelijke

Verantwoordelijke voor het onderwerp privacywetgeving is:
 

OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG

Hüingser Ring 52

58710 Menden

Telefoon: 0049-2373-89-0

Telefax: 0049-2373-89-238

E-mail: info(at)obo.de

4. Contactgegevens van de verantwoordelijke voor gegevensbescherming

OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG

- de verantwoordelijke voor gegevensbescherming -

Hüingser Ring 52

58710 Menden

Tel.: 0049-2373-89-1351

E-mail: datenschutz(at)obo.de

5. Verwijderen en blokkeren van persoonsgegevens/opslagduur

Voor zover in hoofdstuk B van deze privacyverklaring niets anders is geregeld bij de betreffende verwerking van de persoonsgegevens, worden de bij ons opgeslagen gegevens gewist zodra de opslag niet meer nodig is en het wissen niet in tegenspraak is met enige wettelijke bewaarplicht. Voor zover de gegevens van de betroffen persoon niet worden gewist, omdat deze voor andere en wettelijk toegestane doelen nodig zijn, wordt de verwerking daarvan beperkt. D.w.z. de gegevens worden geblokkeerd en niet voor andere doelen verwerkt. Dat geldt bijv. voor gegevens van de betroffen persoon die om redenen van handels- of belastingrecht moeten worden bewaard.

Volgens de wettelijke opgaven vindt de bewaring plaats gedurende zes jaar conform § 257 al. 1 HWB (handelsboeken, inventarissen, openingsbalansen, jaarafsluitingen, handelsbrieven, boekingsdocumenten etc.) evenals gedurende tien jaar conform § 147 al. 1 AO (boeken, notities, statusrapporten, boekingsdocumenten, handels- en zakelijke brieven, etc.).

6. Rechten van de betroffen persoon

6.1. Recht op bevestiging

Iedere betroffen persoon heeft het recht om van de voor de verwerking verantwoordelijke een bevestiging te eisen of deze persoonsgegevens die op u betrekking hebben, verwerkt. Als een betroffen persoon gebruik wil maken van dit bevestigingsrecht, dan kan hij hiervoor altijd contact opnemen met ons of met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming.

 

6.2. Recht op informatie

Iedere persoon van wie persoonsgegevens worden verwerkt, heeft het recht om op ieder moment door ons gratis te worden geïnformeerd over de over zijn persoon opgeslagen persoonsgegevens en een kopie van deze informatie te ontvangen. Verder kan de betroffen persoon informatie ontvangen over de volgende gegevens:

- de doelen van de verwerking;

- de categorieën persoonsgegevens die worden verwerkt;

- de ontvangers of categorieën ontvangers aan wie de persoonsgegevens zijn geopenbaard, met name bij ontvangers in andere landen of bij internationale organisaties;

- indien mogelijk, over de geplande duur van de opslag van persoonsgegevens, of als dat niet mogelijk is, over de criteria voor het vastleggen van deze duur;

- over de aanwezigheid van een recht op correctie of wissen van uw persoonsgegevens of op beperking van de verwerking door de verantwoordelijke of een bezwaarrecht tegen deze verwerking;

- over de aanwezigheid van een recht op beroep bij een toezichthoudende autoriteit;

- als de persoonsgegevens niet afkomstig zijn van de betroffen persoon: over alle beschikbare informatie over de herkomst van de gegevens;

- over de aanwezigheid van een geautomatiseerde besluitprocedure inclusief een profilering conform artikel 22 al. 1 en 4 AVG en - in elk geval in deze gevallen - overtuigende informatie over de daarmee samenhangende logica en de reikwijdte en gewenste gevolgen van een dergelijke verwerking voor de betroffen persoon.

Verder heeft de betroffen persoon het recht om geïnformeerd te worden of persoonsgegevens aan een ander land of aan een internationale organisatie worden overgedragen. Voor zover dat het geval is, heeft de betroffen persoon tevens het recht om informatie te ontvangen over de passende garanties in samenhang met de overdracht.

Als een betroffen persoon gebruik wil maken van dit recht op informatie, dan kan hij hiervoor altijd contact met ons of met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming opnemen.

 

6.3 Recht op correctie

Iedere met de verwerking van persoonsgegevens betroffen persoon heeft het recht om onmiddellijke correctie van zijn onjuiste persoonsgegevens te eisen. Verder heeft de betroffen persoon het recht om, rekening houdend met de doelen van de verwerking, de aanvulling van onvolledige persoonlijke gegevens te eisen via een aanvullende verklaring.

Als een betroffen persoon gebruik wil maken van dit recht op correctie, dan kan hij hiervoor altijd contact opnemen met ons of met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming.

 

6.4 Recht op verwijdering

Iedere door de verwerking van persoonsgegevens betroffen persoon heeft het recht om van de verantwoordelijke te eisen dat zijn persoonsgegevens onmiddellijk worden gewist, voor zover dit betrekking heeft op een van de volgende redenen en voor zover de verwerking niet vereist is:

- De persoonsgegevens worden geregistreerd of op andere wijze verwerkt, voor doelen waarvoor ze niet meer nodig zijn.

- De betroffen persoon trekt zijn toestemming in waarop de verwerking is gebaseerd conform art. 6 al. 1 letter a AVG of art. 9 al. 2 letter a AVG, en een andere juridische basis voor de verwerking ontbreekt.

- De betroffen persoon maakt conform art. 21 al. 1 AVG bezwaar tegen de verwerking en er zijn geen rechtsgronden met voorrang voor de verwerking, of de betroffen persoon maakt conform art. 21 al. 2 AVG bezwaar tegen de verwerking.

- De persoonsgegevens zijn onrechtmatig verwerkt.

- Het verwijderen van persoonlijke gegevens is nodig voor het voldoen aan een juridische verplichting conform het EU-recht of het recht van de lidstaten waar de verantwoordelijke gevestigd is.

- De persoonsgegevens zijn met betrekking tot aangeboden diensten van de informatiemaatschappij conform art. 8 al. 1 AVG geregistreerd.

Voor zover een van de bovengenoemde redenen van toepassing is en een betroffen persoon de persoonsgegevens die bij OBO zijn opgeslagen wil laten wissen, dan kan hij hiervoor altijd contact opnemen met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming of met een andere medewerker. Wij zullen er dan voor zorgen dat direct wordt voldaan aan het verzoek tot verwijdering.

 

6.5 Recht op beperking van de verwerking

Iedere door de verwerking van persoonsgegevens betroffen persoon heeft het recht om van de verantwoordelijke de beperking van de verwerking te eisen, als een van de volgende voorwaarden aanwezig is:

- De juistheid van de persoons gegevens wordt door de betroffen persoon betwist, en wel voor een duur die het de verantwoordelijke mogelijk maakt om de juistheid van de persoonsgegevens te controleren.

- De verwerking is onrechtmatig, de betroffen persoon wijst het verwijderen van de persoonsgegevens af en eist in plaats daarvan de beperking van het gebruik van de persoonsgegevens.

- De verantwoordelijke heeft de persoonsgegevens niet langer nodig ten behoeve van de verwerking, de betroffen persoon heeft ze echter nodig voor het opleggen, uitvoeren of verdedigen van juridische aanspraken.

- De betroffen persoon heeft bezwaar aangetekend tegen de verwerking conform art. 21 al. 1 AVG en het staat nog niet vast of de juridische gronden van de verantwoordelijke personen zwaarder wegen dan die van de betroffen persoon.

Voor zover een van de bovengenoemde redenen van toepassing is en een betroffen persoon beperking eist van de persoonsgegevens die bij OBO zijn opgeslagen, dan kan hij hiervoor altijd contact opnemen met ons of met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming. Wij zullen dan opdracht geven tot de beperking van de verwerking.

 

6.6 Recht op overdraagbaarheid gegevens

Iedere door de verwerking van persoonsgegevens betroffen persoon heeft het recht om diens persoonsgegevens, welke door de betroffen persoon aan een verantwoordelijke zijn overgedragen, in een gestructureerd, gangbaar en door machines leesbaar formaat te ontvangen. De betroffen persoon heeft ook het recht om deze gegevens aan een andere verantwoordelijke zonder belemmering door de verantwoordelijke, aan wie de persoonsgegevens ter beschikking gesteld zijn, over te dragen, voor zover de verwerking op de toestemming conform art. 6 al. 1 letter a AVG of art. 9 al. 2 letter a AVG of op een verdrag conform art. 6 al. 1 letter b AVG berust en de verwerking met behulp van geautomatiseerde procedures plaatsvindt.

Verder heeft de betroffen persoon bij het uitvoeren van diens recht op gegevensoverdraagbaarheid conform art. 20 al. 1 AVG het recht om ervoor te zorgen dat de persoonsgegevens rechtstreeks door een verantwoordelijke worden overgedragen aan een andere verantwoordelijke, voor zover dit technisch haalbaar is en voor zover dit geen invloed heeft op de rechten en vrijheden van andere personen.

Voor het afdwingen van het recht op gegevensoverdraagbaarheid kan de betroffen persoon altijd contact opnemen met ons of met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming.

 

6.7 Recht op bezwaar

Iedere met de verwerking van persoonsgegevens betroffen persoon heeft het recht, om redenen die voortvloeien uit diens specifieke situatie, op ieder moment bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens die op basis van art. 6 al. 1 letter e of f AVG plaatsvindt. Dat geldt ook voor een op deze bepalingen gebaseerde profilering.

OBO verwerkt de persoonsgegevens bij bezwaar niet meer, behalve wanneer wij dwingende legitieme redenen voor de verwerking kunnen aantonen, die zwaarder wegen dan de belangen, rechten en vrijheden van de betroffen persoon, of als de verwerking bedoeld is voor het afdwingen, uitoefenen of verdedigen van juridische aanspraken.

Als OBO persoonsgegevens verwerkt voor het uitvoeren van direct marketing dan heeft de betroffen persoon het recht om op ieder moment bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens ten behoeve van dergelijke reclame. Dat geldt ook voor profilering, voor zover deze verband houdt met direct marketing. Als de betroffen persoon bij ons bezwaar aantekent tegen de verwerking voor direct marketing, dan zullen wij de persoonlijke gegevens niet meer voor deze doelen verwerken.

Bovendien heeft de betroffen persoon het recht, om redenen die voortvloeien uit diens specifieke situatie, tegen de betreffende verwerking van zijn persoonsgegevens die bij ons voor wetenschappelijke of historische onderzoeken of voor statistische doelen conform art. 89 al. 1 AVG plaatsvinden, bezwaar aan te tekenen, behalve wanneer een dergelijke verwerking plaatsvindt om te voldoen aan een taak ten behoeve van het openbaar belang.

Voor de uitoefening van dit bezwaarrecht kan de betroffen persoon rechtstreeks contact met ons opnemen. Verder staat het de betroffen persoon vrij om, in samenhang met het gebruik van diensten van de informatiemaatschappij, ongeacht de richtlijn 2002/58/EG, het bezwaarrecht uit te oefenen via geautomatiseerde procedures, waarbij technische specificaties worden gebruikt.

 

6.8 Geautomatiseerde beslissingen in individuele gevallen met inbegrip van profilering

Iedere door de verwerking van persoonsgegevens betroffen persoon heeft het door de Europese richtlijnen en verordeningen gegarandeerde recht om niet aan een uitsluitend op een geautomatiseerde verwerking - inclusief een evt. profilering - berustende beslissing te worden onderworpen die de juridische werking doet vervallen of deze op soortgelijke wijze aanzienlijk beïnvloedt, voor zover de beslissing

- niet voor het afsluiten of het voldoen aan een contract tussen de betroffen persoon en de verantwoordelijke noodzakelijk is, of;

- op basis van juridische voorschriften van de Unie of de lidstaten waarin de verantwoordelijke werkzaam is, is toegestaan en deze juridische voorschriften passende maatregelen bevatten ter garantie van de rechten en vrijheden evenals de gegronde belangen van de betroffen persoon, of;

- met uitdrukkelijke toestemming van de betroffen persoon plaatsvindt.
 

Als de beslissing

- voor het afsluiten of het voldoen aan een contract tussen de betroffen persoon en de verantwoordelijke noodzakelijk is, of;

plaatsvindt met uitdrukkelijke toestemming van de betroffen persoon, zal OBO passende maatregelen nemen om de rechten en vrijheden evenals de gegronde belangen van de betroffen persoon te garanderen, waarbij minimaal het recht op uitvoering van de ingreep van een persoon namens de verantwoordelijke, op het uitleggen van de eigen standpunten en op het aanvechten van de beslissing hoort.

Als de betroffen persoon gebruik wil maken van rechten met betrekking tot geautomatiseerde beslissingen, dan kan hij hiervoor altijd contact opnemen met ons of met onze verantwoordelijke voor de gegevensbescherming.

 

6.9 Recht op intrekking van toestemming met betrekking tot gegevensbescherming

Iedere door de verwerking van persoonsgegevens betroffen persoon heeft het recht, om op ieder moment een toestemming voor de verwerking van zijn persoonsgegevens in te trekken.

Als de betroffen persoon gebruik wil maken van het recht op intrekking van een gegeven toestemming, dan kan hij hiervoor altijd contact opnemen met ons of met de verantwoordelijke voor de gegevensbescherming.

Iedere betroffen persoon kan op ieder moment voor alle vragen en informatie over de privacy rechtstreeks contact met ons opnemen.

 

6.10 Recht op beroep jegens een verantwoordelijke voor gegevensbescherming

Iedere door de verwerking van persoonsgegevens betroffen persoon heeft het recht om bij een gegevensbeschermingsautoriteit in beroep te gaan tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens door ons.

7. Juridische basis van de verwerking van persoonsgegevens

Voor zover bij de beschrijving van de desbetreffende procedures voor gegevensverwerking in het volgende hoofdstuk B van deze privacyverklaring niet anders is aangegeven, gelden de volgende regelingen.

Art. 6 I letter a AVG is voor OBO de juridische basis voor verwerkingsprocedures waarbij toestemming moet worden verkregen voor een bepaald verwerkingsdoel. Als de verwerking van persoonsgegevens vereist is voor het voldoen aan een contract, waarvan de contractpartij de betroffen persoon is, door onszelf of door één van onze dochterondernemingen – waarop de aanvraag voor dienstverleningen en/of producten betrekking heeft – dan berust de verwerking op art. 6 I letter b AVG. Hetzelfde geldt voor verwerkingsprocedures die nodig zijn voor het uitvoeren van maatregelen voorafgaande aan de overeenkomst, bijv. in het geval van aanvragen voor onze diensten en producten.

Als OBO moet voldoen aan een juridische verplichting waardoor een verwerking van persoonsgegevens noodzakelijk is, dan is de verwerking gebaseerd op art. 6 I letter c AVG. In bijzondere gevallen kan de verwerking van persoonsgegevens noodzakelijk zijn om van levensbelang zijnde belangen van de betroffen persoon of een andere natuurlijke persoon te beschermen. In dat geval berust de verwerking op art. 6 I letter d AVG.

Ten slotte kunnen verwerkingprocedures op art. 6 I letter f AVG berusten. Op deze juridische basis zijn verwerkingsprocedures gebaseerd, die niet vallen onder enige van de voorgenoemde juridische bases, als de verwerking noodzakelijk is ter garantie van een gegrond belang van OBO of een derde, voor zover de belangen, grondrechten en grondvrijheden van de betroffen niet van groter belang zijn. Dergelijke verwerkingsprocedures zijn ons met name daarom toegestaan, omdat ze door de Europese wetgever specifiek zijn genoemd (zie overweging 47 regel 2 AVG).

8. Rekening houden met gegronde belangen

Voor zover bij de beschrijving van de desbetreffende procedure voor gegevensverwerking in hoofdstuk B van deze privacyverklaring niets anders is geregeld, en de verwerking van persoonsgegevens is gebaseerd op artikel 6 I letter f AVG, bestaat ons gegronde belang in de uitvoering van onze zaken en de daarmee verbonden economische belangen.

9. Gegevensbescherming bij gebruik van onze contactgegevens

Voor zover u de op onze website opgegeven contactgegevens (zoals bijv. ons e-mailadres of faxnummer) gebruikt om contact met ons op te nemen, worden de door u daarbij overgedragen persoonsgegevens verwerkt ten behoeve van het doel waarvoor u contact hebt opgenomen. Als uw aanvraag geen betrekking heeft op de dienstverlening en/of producten van OBO Bettermann Holding GmbH & Co. KG (OBO), maar op die van een dochteronderneming, dan wordt uw aanvraag door deze bewerkt en beantwoord, waarbij uw aanvraag aan deze onderneming moet worden doorgezonden.

Voor zover de reden waarom u contact opgenomen hebt, interesse is in onze dienstverleningen of in onze producten of in het voldoen aan een met ons bestaand contract, is de juridische basis art. 6 al. 1 letter b AVG. In alle andere gevallen waarvoor u contact opneemt, hebben wij een gegrond belang conform art. 6 al. 1 letter f AVG in de gegevensverwerking op basis van de door u gestarte communicatie.

De voor de beantwoording van uw aanvraag of voor het opzetten en uitvoeren van de contractuele relatie geregistreerde persoonsgegevens worden tot de volledige afhandeling van de aanvraag of tot de beëindiging van de contractuele relatie opgeslagen en daarna (niet voor het einde van eventuele garantieperiodes) gewist, behalve wanneer wij conform artikel 6 al. 1 p. 1 letter c AVG) op grond van belasting- en handelsjuridische bewarings- en documentatieplichten (door HGB, StGB of AO) tot een langere opslag zijn verplicht of wanneer u toestemming hebt gegeven tot een langere bewaartermijn conform art. 6 al. 1 p. 1 letter a AVG.

Daarnaast zouden wij contact met u willen houden, ook na de bewerking van de opdracht of na afloop van het contract en u op elektronische wijze, bijv. via het door u genoemde e-mailadres, opmerkzaam willen maken op onze diensten en aanbiedingen. De gegevensverwerking voor deze doelen van klantenbinding en -zorg evenals het vereenvoudigen van het opnemen van contact baseren wij op een gegrond belang in de zin van art. 6 al. 1 letter f AVG, waarbij we bij een afweging van interesses met uw grondrechten en vrijheden ook de voordelen zien die u hebt door deze aanspraak, bijv. door de tijdige verwijzing naar onze diensten en aanbod, de kans om bij andere bouwprojecten een offerteaanvraag te krijgen of om vragen direct met de gesprekspartners te kunnen oplossen. U hebt het recht om de gegevensverwerking die plaatsvindt op basis van art. 6 al. 1 f AVG en die niet bedoeld is voor direct marketing, om redenen die voortvloeien uit uw specifieke situatie op ieder moment te weigeren. In het geval van direct marketing kunt u de verwerking echter zonder opgave van redenen op ieder moment weigeren.

Gegevens die op basis van art. 6 al. 1 letter f AVG voor de klantenbinding of direct opnemen van contact worden verwerkt, worden tot het verdwijnen van het gegronde belang verwerkt en daarna gewist, uiterlijk met de verklaring van bezwaar tegen de gegevensverwerking door u. Ook met het oog op deze gegevens worden wettelijke bewaarplichten gewaarborgd.

Ontvangers van de volgens dit voorschrift verwerkte persoonsgegevens zijn IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij daarvoor bedoelde opdrachtverwerkingscontracten conform art. 28 AVG hebben afgesloten en evt. dochterondernemingen, waarop uw aanvraag met betrekking van dienstverlening en/of producten betrekking heeft.

10. Gegevensbescherming bij sollicitaties en tijdens sollicitatieprocedures

Wij registreren en verwerken de persoonsgegevens van sollicitanten ten behoeve van het uitvoeren van de sollicitatieprocedure en daarmee op basis van een precontractuele maatregel in de zin van art. 6 al. 1 letter b AVG c.q. onze gegronde belangen conform art. 6 al. 1 letter f AVG bij de aanstelling van medewerkers.

De verwerking kan ook op elektronische wijze plaatsvinden, bijv. als een sollicitant de betreffende sollicitatiedocumenten op elektronische wijze, bijv. via e-mail of via ons contactformulier, aan ons overdraagt. Als we met een sollicitant een arbeidscontract sluiten, worden de overgedragen gegevens ten behoeve van de afwikkeling van de tewerkstellingsverhouding opgeslagen, rekening houdende met de wettelijke voorschriften. Als de voor de verwerking verantwoordelijke geen arbeidscontract met de sollicitant sluit, dan worden de sollicitatiedocumenten twee maanden na bekendmaking van de negatieve beslissing automatisch verwijderd, voor zover een verwijdering geen andere gegronde belangen van de voor de verwerking verantwoordelijke in de weg staat. Een ander gegrond belang in deze zin is bijvoorbeeld een bewijsplicht in een procedure volgens de algemene wet gelijkmatige behandeling.

Op basis van de gedigitaliseerde registratie van de binnengekomen sollicitaties zijn ontvangers van de verwerkte persoonsgegevens onze IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij betreffende opdrachtverwerkingsovereenkomsten conform art. 28 AVG hebben afgesloten.

11. Veranderingen van deze privacybepalingen

OBO behoudt zich het recht voor, deze privacybepalingen te allen tijde voor de toekomst te wijzigen. De meest actuele versie is op de website beschikbaar. Bezoek de website regelmatig en informeer uzelf over de geldende privacybepalingen.

B. Bijzondere bepalingen voor de gegevensverwerking op onze internetsite

1. Registratie en gebruik van uw gegevens

De omvang en soort van de registratie en het gebruik van uw gegevens zijn afhankelijk van het feit of u onze internetpagina's uitsluitend informatief bezoekt of dat u gebruik wilt maken van onze aangeboden diensten, zoals bijv. het afsluiten van een contract via de internetsite, en zichzelf eventueel wilt registreren.

2. Gebruik van informatie/geregistreerde gegevens/cookies

(1) Bij zuiver informatief gebruik van de website, dus als u bijv. geen boeking via onze website uitvoert of ons op andere wijze informatie overdraagt, registreren wij alleen de persoonsgegevens die uw browser aan onze server overdraagt. Als u onze website wilt bekijken, dan registreren wij de volgende gegevens die voor ons technisch noodzakelijk zijn om u onze website te tonen en om stabiliteit en veiligheid te garanderen (juridische basis is art. 6 al. 1 p. 1 letter f AVG):

  • IP-adres;
  • datum en tijd van de aanvraag;
  • tijdzoneverschil met Greenwich Mean Time (GMT);
  • inhoud van de aanvraag (concrete pagina);
  • toegangsstatus/HTTP-statuscode;
  • de verzonden hoeveelheid gegevens;
  • de website waarvan de aanvraag afkomstig is;
  • browser;
  • besturingssysteem en het scherm daarvan;
  • taal en versie van de browsersoftware.

(2) De conform al. 1 van dit voorschrift verwerkte gegevens worden voor de aangegeven doelen gedurende 30 dagen opgeslagen en daarna verwijderd.

(3) In aanvulling op de bovengenoemde gegevens worden bij uw gebruik van onze website cookies op uw computer opgeslagen. Dit vindt plaats aan de hand van uw toestemming conform art. 6 al. 1 letter a AVG, voor zover u bij het betreden van ons internetaanbod het gebruik van cookies hebt geaccepteerd. In deze gevallen wordt ook een zgn. accept cookie geplaatst, die zelf verder niet over inhoud beschikt behalve over de aanwijzing dat de cookie is aangeklikt en dat het plaatsen van de sessie-cookies is toegestaan. Tevens worden cookies op basis van onze gegronde belangen conform art. 6 al. 1 letter f AVG voor de optimalisatie en het economische bedrijf van ons online-aanbod gebruikt. Bij cookies gaat het om kleine tekstbestanden die op uw vaste schijf aan de door u gebruikte browser worden toegewezen en daar opgeslagen worden en waardoor de locatie die de cookie instelt (hier door ons) bepaalde informatie doet toekomen. Cookies kunnen geen programma's uitvoeren of virussen aan uw computer overdragen. Ze zijn bedoeld om het internetaanbod in zijn geheel gebruikersvriendelijker en effectiever te maken.

(4) Gebruik van cookies

    a) Onze website gebruikt de volgende soorten cookies, waarvan de omvang en werkingswijze hierna wordt uitgelegd:

        - Tijdelijke cookies (zie b)

        - Permanente cookies (zie c).

    b) Tijdelijke cookies worden automatisch gewist, wanneer u de browser sluit. Daartoe behoren met name de sessie-cookies. Deze bevatten een zogenaamde sessie-ID, waarmee verschillende aanvragen van uw browser aan dezelfde sessie kunnen worden toegewezen. Daardoor kan uw computer weer worden herkend als u terugkeert naar onze website. De sessie-cookies worden gewist, wanneer u zich afmeldt of de browser sluit.

    c) Permanente cookies worden automatisch gewist na een bepaalde periode die verschilt per cookie en die meerdere jaren kan bedragen. U kunt de cookies in de beveiligingsinstellingen van uw browser op ieder moment wissen.

    d) U kunt uw browserinstelling overeenkomstig uw wensen configureren en bijvoorbeeld het accepteren van third-party-cookies of alle cookies weigeren. Wij wijzen er op dat u eventueel niet alle functies van deze website kunt gebruiken.

(5) Ontvangers van de volgens bovenstaande alinea's verwerkte gegevens zijn IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij daarvoor bedoelde opdrachtverwerkingscontracten conform art. 28 AVG hebben afgesloten.

3. Google Analytics

Wij maken op basis van ons gegrond belang in de analyse, optimalisatie en het economische bedrijf van ons online-aanbod in de zin van art. 6 al. 1 letter f. AVG gebruik van "Google Analytics", een webanalysedienst van Google Inc. ("Google"), Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, V.S.

Google gebruikt cookies. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van het online-aanbod door de gebruiker wordt normaal gesproken aan een server van Google in de V.S. overgedragen en daar opgeslagen.

Google is volgens het privacy-shield-verdrag gecertificeerd en biedt daardoor een garantie dat de Europese privacy-wetgeving wordt nageleefd:

https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active.

Google zal deze informatie in onze opdracht gebruiken om het gebruik van ons online-aanbod door de gebruiker te analyseren, om rapporten over de activiteiten binnen dit online-aanbod samen te stellen en om andere, met het gebruik van dit online-aanbod en het internetgebruik verbonden diensten aan ons te leveren. Daarbij kunnen uit de verwerkte gegevens pseudonieme gebruiksprofielen van de gebruikers worden gecreëerd.

We passen Google Analytics toe om van de binnen de reclamediensten van Google en diens partners getoonde advertenties alleen weer te geven aan die gebruikers die ook interesse hebben getoond in ons online-aanbod of die bepaalde kenmerken (bijv. interesse in bepaalde thema's of producten, die aan de hand van de bezochte webpagina's worden bepaald) vertonen die wij aan Google overdragen (zgn. "Remarketing-" of "Google-Analytics-Audiences“). Met behulp van de Remarketing Audiences willen wij ook ervoor zorgen dat onze advertenties overeenkomen met de mogelijke interesse van de gebruikers en niet intimiderend zijn.

Wij gebruiken Google Analytics inclusief de functie van Universal Analytics. Met Universal Analytics is het mogelijk de activiteiten op onze websites voor alle apparaten te analyseren (bijv. bij toegang via een laptop en later via een tablet). Dit wordt door de pseudonieme toewijzing van een user-ID aan een gebruiker mogelijk gemaakt. Een dergelijke toewijzing gebeurt bijvoorbeeld, wanneer u zich voor een klantenaccount registreert of zich bij uw klantenaccount aanmeldt. Er worden echter geen persoonsgegevens aan Google doorgegeven. Ook wanneer met Universal Analytics extra functies aan Google Analytics worden toegevoegd, betekent dit niet dat daaraan een beperking van maatregelen voor de gegevensbescherming zoals IP-masking of browser-add-on is gekoppeld.

Wij gebruiken Google Analytics alleen met geactiveerde IP-anonimisering. Dat betekent dat het IP-adres van de gebruikers door Google binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsstaten van het verdrag over de Europese Economische Ruimte wordt afgekort. Alleen in uitzonderingsgevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de V.S. overgedragen en daar afgekort.

Het door de browser van de gebruiker overgedragen IP-adres wordt niet met andere gegevens van Google samengevoegd. De gebruikers kunnen de opslag van cookies door een betreffende instelling van hun browser-software voorkomen; de gebruikers kunnen bovendien de registratie van de door de cookie gegenereerde en aan hun gebruik van het online-aanbod gerelateerde gegevens door Google en de verwerking van deze gegevens door Google voorkomen, door de onder de volgende link beschikbare browser-plugin te downloaden en te installeren:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Meer informatie over het gegevensgebruik door Google, instellings- en intrekkingsmogelijkheden vindt u hier:

https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/partners

http://www.google.com/policies/technologies/ads

http://www.google.de/settings/ads

Bovendien kunt u de registratie van uw gegevens door Google Analytics voorkomen (met name voor mobiele eindapparaten die de installatie van de bovengenoemde software niet toelaten) door op de volgende link te klikken. Er wordt een opt-out-cookie geplaatst, die de registratie van uw gegevens bij toekomstige bezoeken aan deze website voorkomt:Google Analytics uitschakelen

4. Embedden van YouTube-video's

Wij gebruiken op basis van ons gegronde belang in de zin van art. 6 al. 1 letter f AVG bij de toepassing van ons online aanbod door video's YouTube-video's in ons online aanbod, die op www.YouTube.com opgeslagen zijn en die vanaf onze website direct afgespeeld kunnen worden. YouTube is onderdeel van Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, V.S.

Google is volgens het privacy-shield-verdrag gecertificeerd en biedt daardoor een garantie dat de Europese privacy-wetgeving wordt nageleefd:

https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active.

De video's zijn allemaal in de "uitgebreide privacymodus" opgenomen, d.w.z. dat er geen gegevens over u als gebruiker aan YouTube worden overgedragen, als u de video's niet afspeelt. Pas wanneer u de video's afspeelt, worden de hieronder genoemde gegevens overgedragen. Op deze gegevensoverdracht hebben wij geen invloed.

Door het bezoek aan de website ontvangt YouTube de informatie dat u de betreffende subpagina van onze website hebt opgeroepen. Bovendien worden de onder B. cijf. 2.1 van deze privacyverklaring -genoemde gegevens overgedragen. Dit vindt plaats ongeacht of YouTube een gebruikersaccount aanbiedt, waarop u bent aangemeld of dat er geen gebruikersaccount bestaat. Als u bij Google bent aangemeld, worden uw gegevens rechtstreeks aan uw account toegewezen. Als u de toewijzing met uw profiel bij YouTube niet wenst, moet u zich voor het activeren van de knop afmelden. YouTube slaat uw gegevens als gebruiksprofielen op en gebruikt ze voor doeleinden als reclame, marktonderzoek en/of de benodigde vormgeving van zijn website. Een dergelijke beoordeling vindt met name plaats (zelfs voor niet-ingelogde gebruikers) voor het creëren van gepersonaliseerde reclame en om andere gebruikers van het sociale netwerk over uw activiteiten op onze website te informeren. U kunt gebruik maken van een bezwaarrecht tegen het aanmaken van deze gebruikersprofielen; om hiervan gebruik te maken, moet u contact opnemen met YouTube.

Meer informatie over het doel en de omvang van de gegevensverzameling en de verwerking ervan door YouTube ontvangt u in de privacyverklaring. Daar ontvangt u ook verdere informatie over uw rechten en instellingsmogelijkheden ter bescherming van uw privacy: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

5. Gebruik van functies en aanbiedingen op onze internetsite

Voor zover u gebruik wilt maken van de op onze website aangeboden diensten, zoals betaalde boekingen in onze online shop of het bestellen van een nieuwsbrief, is het nodig dat u daarvoor aanvullende persoonlijke gegevens opgeeft. De details hiervan zijn opgenomen in de volgende regelingen.

 

5.1 Contactformulier

(1) Bij het vrijwillige gebruik van onze contactformulieren wordt u gevraagd om uw bedrijf, uw voor- en achternaam, het postadres van uw bedrijf evenals uw e-mailadres op te geven, waarbij deze opgaven als verplichte opgaven zijn gemarkeerd. Bovendien hebt u de mogelijkheid om indien nodig verdere opgaven te doen, om uw persoonlijke bereikbaarheid en adressering te optimaliseren (bijv. telefoonnummer, beroepsaanduiding en de reden van uw aanvraag/opnemen van contact of uw bericht.

(2) Wanneer u uw aanvraag verzendt, slaan wij uw IP-adres en het tijdstip van de aanmelding op. Het doel van de procedure is om uw aanvraag te kunnen terugvinden en eventueel een mogelijk misbruik van uw persoonlijke gegevens te kunnen oplossen.

(3) Juridische basis voor de verwerking van uw persoonsgegevens is op de eerste plaats de door u uitdrukkelijk gegeven toestemming conform art. 6 al. 1 letter a AVG. Bovendien dient de gegevensverwerking voor het beantwoorden van de door u geïnitieerde aanvraag en daarmee ook voor (pre-)contractuele doelen in de zin van art. 6 al. 1 letter b AVG. Verder vindt gegevensverwerking plaats op basis van een gegrond belang conform art. 6 al. 1 letter f AVG met betrekking tot het beantwoorden van uw aanvraag voor onze diensten respectievelijk aanbiedingen en als bewijs van een mogelijk misbruik van het hiervoor gebruikte e-mailadres. Voor zover verschil wordt gemaakt tussen de verplichte en de vrijwillige opgaven, worden als een verplichte opgave in de zin van art. 5 al. 1 letter c, art. 25 AVG alleen gegevens opgevraagd die gewoonlijk ook bij andere manieren van aanvragen - bijv. via de e-mailhandtekening van de aanvrager - worden overgedragen en waarbij uit ervaring is gebleken dat deze gegevens (zie alinea 2) voor het beantwoorden van de aanvraag nodig zijn. Gewoonlijk hebben wij deze gegevens bijv. nodig om

- de aanvrager aan de juiste verkoopregio toe te wijzen;

- de aanvrager aan de juiste buitendienstmedewerker toe te wijzen;

- de aanvrager uitnodigingen te sturen voor beurzen, seminars etc.;

- de aanvrager certificaten voor de deelname aan seminars te kunnen toesturen;

- de aanvrager drukwerk te kunnen toesturen;

- de aanvrager materiaal/monsters etc. te kunnen leveren;

- de aanvrager lokale groothandelaars te kunnen aanbevelen.

Vrijwillige opgaven zoals bijvoorbeeld over uw beroep of de achtergrond van uw aanvraag helpen ons om u direct zo goed mogelijk te kunnen bedienen, zonder eventuele vragen aan u te moeten stellen, aangezien wij bijv. voor verschillende beroepsgroepen verschillende producten en informatie hebben.

Een gerechtvaardigd belang conform art. 6 al. 1 letter f AVG is uiteindelijk ook om de door u beschikbaar gestelde gegevens voor latere contacten in de zin van een (potentieel) klantonderhoud te gebruiken en u te kunnen informeren over onze aanbiedingen en diensten.

(5) Wij wissen de door u beschikbaar gestelde gegevens zodra de opslag voor de bovengenoemde doelen niet meer noodzakelijk is. Als u uw toestemming voor de gegevensverwerking hebt ingetrokken, wat altijd voor toekomstig gebruik mogelijk is, maar de toelaatbaarheid van de tot het intrekken uitgevoerde gegevensverwerking onaangetast laat en/of een bezwaar tegen gegevensverwerking als gegrond belang (art. 6 al. 1 letter f AVG) hebt laen gelden, worden de gegevens onmiddellijk door ons verwijderd. Dat geldt echter niet als en voor zover een andere wettelijke basis (bijv. voor de pre- en post-contractuele uitvoering volgens art. 6 al. 1 letter b AVG) de verdere verwerking rechtvaardigt of wettelijke bewaarplichten een directe verwijdering tegenhouden (art. 6 al. 1 letter c AVG).

(6) Ontvangers van de volgens dit voorschrift verwerkte gegevens zijn IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij daarvoor bedoelde opdrachtverwerkingscontracten conform art. 28 AVG hebben afgesloten en evt. dochterondernemingen, waarop uw aanvraag met betrekking van dienstverlening en/of producten betrekking heeft. Als deze dochterondernemingen zich in een ander land bevinden, geven wij uw gegevens alleen door, als dit land met ons standaard EU-contractclausules heeft afgesloten.

 

5.2 Nieuwsbrief (OBO News)

(1) Met uw toestemming en onder opgave van uw e-mailadres kunt u zich abonneren op onze nieuwbrief, waarmee wij u informeren over onze actuele interessante aanbiedingen, onze diensten en producten, nieuwtjes uit ons huis en andere actuele OBO-thema's. Verplichte opgave voor het verzenden van de nieuwsbrief is alleen uw e-mailadres. Als alternatief of aanvulling kunt u via een selectievakje het OBO News aanvragen, dat speciaal op uw wensen/behoeften is afgestemd. Bij het vrijwillige gebruik van deze aanvraag wordt u gevraagd om uw bedrijf, uw klantengroep, uw voor- en achternaam, het postadres van uw bedrijf evenals uw e-mailadres op te geven, waarbij deze opgaven als verplichte opgaven zijn gemarkeerd. Bovendien hebt u de mogelijkheid om indien nodig verdere opgaven te doen, om uw persoonlijke bereikbaarheid en adressering te optimaliseren (bijv. telefoonnummer).

(2) Voor de aanmelding voor onze nieuwsbrief gebruiken wij de zogenaamde double-opt-in-procedure. Dat betekent dat wij na uw aanmelding een e-mail sturen naar het opgegeven e-mailadres, waarin wij u vragen te bevestigen dat u de nieuwsbrief wenst te krijgen. Als u uw aanmelding niet binnen 72 uur bevestigt, wordt uw informatie geblokkeerd en automatisch verwijderd. Daarnaast slaan wij altijd uw gebruikte IP-adressen en het tijdstip van aanmelding en bevestiging op. Het doel van de procedure is om uw aanmelding te kunnen terugvinden en eventueel een mogelijk misbruik van uw persoonsgegevens te kunnen oplossen. Na uw bevestiging van de bestelling van de nieuwsbrief slaan wij de door u gemaakte opgaven conform al. 2 op ten behoeve van het toezenden van de nieuwsbrief en om een mogelijk misbruik van uw e-mailadres aan te tonen.

(4) Juridische basis voor de verwerking van uw persoonsgegevens is de door u uitdrukkelijk gegeven toestemming conform art. 6 al. 1 letter a AVG en met betrekking van de volgens al. 2 verwerkte gegevens ons gegrond belang conform art. 6 al. 1 letter f AVG als bewijs van een mogelijk misbruik van het hiervoor gebruikte e-mailadres.

(5) U kunt uw toestemming voor het verzenden van de nieuwsbrief op ieder moment intrekken en de nieuwsbrief opzeggen. Intrekken is mogelijk door op de in elke nieuwsbrief opgenomen link te klikken of via e-mail aan info(at)obo.de of door een bericht aan de in het colofon opgegeven contactgegevens.

(6) Uw e-mailadres wordt voor het verzenden van de nieuwsbrief alleen voor de duur van de gewenste aanmelding opgeslagen. De overige conform al. 1 AVG opgeslagen gegevens worden door ons max. een maand na uw afmelding verwijderd.

(7) Ontvangers van de volgens dit voorschrift verwerkte gegevens zijn IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij daarvoor bedoelde opdrachtverwerkingscontracten conform art. 28 AVG hebben afgesloten.

(8) Ontvangers van de volgens dit voorschrift verwerkte gegevens zijn IT-dienstverleners (met name hosters), met wie wij daarvoor bedoelde opdrachtverwerkingscontracten conform art. 28 AVG afgesloten hebben en evt. dochterondernemingen die voor de verzending van de nieuwsbrief zorgen. Als deze dochterondernemingen zich in een ander land bevinden, geven wij uw gegevens alleen door, als dit land met ons standaard EU-contractclausules heeft afgesloten.

 

5.3 OBO Construct

(1) Wij bieden onze klanten, medewerkers en potentiële nieuwe klanten evenals contractpartners via onze website de mogelijkheid om onze software OBO Construct op verschillende toepassingsniveaus te gebruiken. Deze kan worden gedownload en is beschikbaar als web-toepassing. Als u onze software laadt en/of gebruikt, dan sluit u met ons een bijbehorend gebruikscontract, ook als gratis gebruik mogelijk is.

Om de software te kunnen downloaden, moeten vooraf gegevens over de persoon van de gebruiker in het download-formulier worden opgegeven. Bij deze gegevens gaat het met name om basisgegevens zoals naam, adres en e-mailadres van de gebruiker, die we nodig hebben om de gebruiker te kunnen identificeren als contractpartner en als zodanig evt. ook daarmee contact te kunnen opnemen (art. 6 al. 1 letter b AVG). Bovendien wordt gevraagd naar de beroepsaanduiding, die voor ons maatgevend is om de gebruiker van de desbetreffende producten aan verschillende beroepsgroepen te kunnen toewijzen en de producten te kunnen richten op de beroepsgroepen, die de software het meest intensief gebruiken. Deze gegevensverwerking vindt eveneens plaats binnen ons gegrond belang (art. 6 al. 1 letter f AVG). Daarnaast vind de gegevensverwerking ook plaats conform art. 6 al. 1 letter a AVG op basis van uw toestemming, omdat het u volledig vrij staat om de gratis aangeboden software te gebruiken en om in verband hiermee uw gegevens prijs te geven.

Naast de mogelijkheid om software te downloaden, bieden wij bij een aantal OBO Construct-producten (bijv. OBO Construct voor ondervloersystemen en OBO Construct voor aardingssystemen) de mogelijkheid om u voor het gebruik van de software te registreren en om voor latere aanmeldingen een wachtwoord aan te maken. Bij de registratie worden dezelfde gegevens gevraagd als in het hierboven beschreven download-formulier voor dezelfde verwerkingsdoelen, zodat eerst hiernaar verwezen wordt. Uw e-mailadres wordt daarnaast vastgelegd om de registratieprocedure af te sluiten, omdat u uw aanmelding via een link in de e-mail moet bevestigen om de account te activeren. Verder hebben wij uw e-mailadres nodig om uw configuraties voor u te kunnen opslaan en te kunnen toewijzen. Met uw e-mailadres en het wachtwoord kunt u zich als gebruiker aanmelden en al uw projecten en configuraties bekijken.

Zodra u een account hebt, kunt u onbeperkt veel projecten aanmaken. Daarbij zijn de enige verplichte velden de projectnaam en de opdrachtdatum. De datum is vooraf ingesteld op de actuele datum, terwijl de projectnaam veranderd kan worden met "Nieuw project". Hierdoor kunt u direct een project aanmaken zonder verdere informatie over het project zelf op te geven. U hebt echter de mogelijkheid om de projectnaam te veranderen en om andere op het project betrekking hebbende informatie in te voeren (zoals projectafkorting, projectnummer, klantnummer, klantnaam, klantadres). De door u bij deze procedures gegenereerde gegevens worden op onze servers opgeslagen en ze kunnen door de desbetreffende gebruiker (u dus) alleen worden opgevraagd met behulp van het aangemaakte wachtwoord.

De verwerking van de bovengenoemde gegevens vindt plaats aan de hand van uw tijdens de registratieprocedure opgegeven toestemming conform art. 6 al. 1 letter a AVG, evenals voor het voldoen aan het contract conform art. 6 al. 1 letter b AVG. Bovendien hebben wij een gegrond belang in de zin van art. 6 al. 1 letter f AVG in het beschikbaar stellen aan onze (potentiële en/of voormalige) klanten evenals onze medewerkers en contractpartners van op de praktijk gerichte en op hun behoeften afgestemde software die voortdurend wordt geoptimaliseerd. Hiervoor moet het gebruik van de software worden geanalyseerd, om voortdurend verbeteringen te kunnen aanbrengen. De analyse van het softwaregebruik vindt bij de web-toepassingen plaats met behulp van Google Analytics (zie hiervoor en voor de bezwaarmogelijkheden hierboven cijfer B 3). Hierbij vindt principieel geen toegang plaats tot uw in het project aangemaakte persoonsgegevens.

Voor het voldoen aan het contract (art. 6 al. 1 letter b AVG) benodigd, maar ook in het kader van ons gegrond belang (art. 6 al. 1 letter f AVG) is tevens noodzakelijk dat wij u via de door u opgeslagen contactgegevens kunnen verzoeken om feedback over de gebruikte software en/of contact met u kunnen opnemen voor suggesties voor verbetering of om te wijzen op nieuwe mogelijkheden van de reeds gebruikte toepassing of op zinvolle aanvullingen/andere toepassingen.

(2) Zonder uw uitdrukkelijke toestemming of zonder wettelijk basisprincipe zullen uw persoonsgegevens niet worden doorgegeven aan buiten de afhandeling van de overeenkomst staande derden, behalve aan de software-ontwikkelaars die in onze opdracht werken. Wij geven deze gegevens door aan de voor ons werkende software-ontwikkelaars, zodat deze u de benodigde technische informatie c.q. updates voor de door u gebruikte software beschikbaar kunnen stellen. Wij wijzen erop dat het hier een opdrachtverwerking betreft conform art. 28 AVG. De betroffen software-ontwikkelaars hebben zich jegens ons contractueel verplicht zich te houden aan de wettelijke eisen voor de naleving van de privacybepalingen.

(3) Nadat het contract volledig is afgehandeld, worden uw gegevens geblokkeerd voor verder gebruik. Na afloop van de belastingtechnische en handelsrechtelijke voorschriften worden deze gegevens gewist, voor zover u niet uitdrukkelijk in het verdere gebruik hebt toegestemd. Gegevens die op basis van art. 6 al. 1 letter f AVG worden verwerkt, worden tot het wegvallen van het gegronde belang verwerkt en daarna gewist, uiterlijk met de verklaring van bezwaar tegen de gegevensverwerking door u. Ook met het oog op deze gegevens worden wettelijke bewaarplichten gewaarborgd.

(4) Bij het aanbieden van de software via een app-store moet tevens rekening worden gehouden met de door de aanbieder van de app-store beschikbare instructies voor de omgang met uw gegevens.

Voor dit gegevensgebruik zijn uitsluitend de aanbieders van de app-stores verantwoordelijk.

 

5.4 Seminars

Via de OBO-website kunt u zich ook voor seminars aanmelden. Juridische basis voor deze aanmeldingen is art. 6 al. 1 pag. 1 letter b AVG. De gegevensverzameling vindt hier plaats met als doel het desbetreffende seminar uit te voeren, van het opstellen van deelnamecertificaten en afschriften, voor de statistische beoordeling en voor de betalingsverwerking. Hiervoor verwerken wij gegevens van de categorieën "Identificatiegegevens", "Afrekeningsgegevens", "Contractgegevens" en evt. "Prestatiegegevens" (bij bijscholingsevenementen). De gegevens worden aan en evt. samen met de organisatie en uitvoering van het evenement belaste dienstverlener of medeorganisatoren overgedragen of aan de referentiepersoon van het evenement ter beschikking gesteld. Een overdracht van de gegevens in andere landen is niet gepland. De bewaartermijnen resulteren uit de wettelijke basisprincipes, met betrekking tot facturen zijn deze tien jaar.

6. Social plugins

Op onze website worden geen social plugins gebruikt. Wij gebruiken uitsluitend koppelingen naar verschillende "sociale media-diensten". Welke gegevens hierbij door de aanbieders worden geregistreerd en hoe deze worden gebruikt, kunt u vinden in de privacyverklaringen van de desbetreffende dienst.

7. Google Maps

Deze website maakt gebruik van Google Maps voor de weergave van interactieve landkaarten en voor het samenstellen van routebeschrijvingen. Google Maps is een landkaartenservice van Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkw, Mountain View, California 94043, V.S. Door deze dienst te gebruiken, kunt u onze locatie zien en ontvangt u een eventuele routebeschrijving. Dit vormt een gegrond belang in de zin van art. 6 al. 1 letter f AVG.

Door het gebruik van Google Maps kan informatie over het gebruik van deze website inclusief uw IP-adres en het in het kader van de routeplannerfunctie ingevoerde (start-) adres aan Google in de V.S. worden overgedragen. Wanneer u een van onze internetsites bezoekt die Google Maps bevat, zet uw browser een rechtstreekse verbinding op met de servers van Google. De kaartinhoud wordt door Google rechtstreeks overgedragen aan uw browser en door deze in de website ingebed. Daarom hebben wij geen invloed over de omvang van de op deze manier door Google verkregen gegevens. Voor zover wij weten, gaat het minimaal om de volgende gegevens:

  • - datum en tijd van het bezoek op de betreffende webpagina;
  • - internetadres of URL van de opgeroepen webpagina;
  • - IP-adres van het in het kader van de routeplanning ingevoerde (start-)adres.

Dit vindt plaats ongeacht of Google een gebruikersaccount aanbiedt, waarop u bent aangemeld of dat er geen gebruikersaccount bestaat. Als u bij Google bent aangemeld, worden uw gegevens rechtstreeks aan uw account toegewezen. Als u de toewijzing met uw profiel bij Google niet wenst, moet u zich voor het activeren van de knop afmelden. Google slaat uw gegevens op (zoals voor niet-aangemelde gebruikers) als gebruiksprofiel en evalueert deze. Een dergelijke evaluatie vindt met name plaats conform art. 6 al. 1 letter f AVG op basis van de gegronde belangen van Google bij het opnemen van gepersonaliseerde reclame, marktonderzoek en/of de benodigde vormgeving van zijn website.

U kunt gebruik maken van een bezwaarrecht tegen het aanmaken van deze gebruikersprofielen; om hiervan gebruik te maken, moet u zich rechtstreeks tot Google wenden. Lees hiertoe de privacyverklaring van Google op https://www.google.com/policies/privacy. De mogelijkheid tot bezwaar maken (opt-out) moet via de volgende link bereikbaar zijn: www.google.com/settings/ads/.

Google LLC met zetel in de V.S. is voor de V.S.-Europese overeenkomst inzake gegevensbescherming Privacy Shield gecertificeerd, dat het volgen van het in de EU geldende privacyniveau volgens de (bekritiseerde) opvatting van de EU-commissie garandeert.

Als u het niet eens bent met overdracht in de toekomst van uw gegevens aan Google in het kader van het gebruik van Google Maps bestaat ook de mogelijkheid om de webdienst van Google Maps volledig uit te schakelen, door de toepassing JavaScript in uw browser uit te schakelen. Google Maps en daarmee ook de kaartweergave op deze internetpagina kan dan niet meer worden gebruikt.

U kunt de gebruiksvoorwaarden van Google lezen op http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.html De aanvullende gebruiksvoorwaarden voor Google Maps vindt u onder https://www.google.com/intl/de_US/help/terms_maps.html. Uitvoerige informatie over de gegevensbescherming in samenhang met het gebruik van Google Maps vindt u op de internetsite van Google (Google Privacy Policy): http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Door het gebruik van onze website gaat u akkoord met de verwerking van de over u geregistreerde gegevens door Google-Maps-routeplanner op de hierboven beschreven manier en voor het hierboven genoemde doel.

8. Beveiligingsmaatregelen

We zorgen voor organisatorische, contractuele en technische beveiligingsmaatregelen overeenkomstig de stand van de techniek, om ervoor te zorgen dat de bepalingen voor privacybescherming worden gevolgd en om daarmee de door ons verwerkte gegevens tegen toevallige of opzettelijke manipulatie, verlies, vernietiging of toegang door niet-geautoriseerde personen te beschermen. Tot de beveiligingsmaatregelen behoort met name de versleutelde overdracht van gegevens tussen uw browser en onze server.