close

U bevindt zich mogelijkerwijs op de verkeerde internetpresentatie van OBO-Bettermann. U kunt naar de volgende landvarianten omschakelen:

Oplossingen voor de scheepsbouw en offshore

Oplossingen voor de scheepsbouw en offshore

Uitgebreid assortiment, eersteklas kwaliteit

Bron: Siemens

Op schepen geïnstalleerde systemen moeten vaak aan bijzondere eisen voldoen; dat geldt speciaal voor de elektrotechnische installatie. Het omvangrijke en conform ISO 9001 beproefde assortiment OBO-producten biedt veilige oplossingen voor de meest uiteenlopende eisen. Alle scheepvaartkabelgoten en kabelladders voor de scheepsbouw voldoen aan de voorschriften van de DIN EN 61537 "Kabelbaansystemen en kabelladdersystemen voor het onderbrengen van elektrische leidingen", en houden rekening met de bouwvoorschriften van de Germanischen Lloyd en de IEC. Bovendien zijn de kabelladders van OBO door DNV-GL en RINA gecertificeerd. Voor wat betreft de scheidingsschotten heeft OBO een systeem met brandweerstandsklasse A60 in het leveringspakket, waarvan de uitstekende eigenschappen door de Gemanischen Lloyd zijn gecertificeerd.

Kabelgootsystemen

Speciale Materialen
Van roestvast staal of aluminium, bandverzinkt of vuurverzinkt: dankzij de hoogwaardige materialen en de optimale verwerking daarvan voldoen de OBO-kabelgoten probleemloos aan de hoge corrosiewerende eisen binnen de scheepsbouw.

Complete Systeemtoebehoren
Spanbanden op rol geleverd of in prefab lengten plus spantangen maken eenvoudige, snelle en betrouwbare installatie mogelijk.

Productdetails
Details en technische informatie over de OBO-kabelgootsystemen.

Kabelladdersystemen

Exacte verwerking
De OBO-kabelladders kenmerken zicht door een braamvrije perforatie en uiterst precieze lasnaden dankzij een geautomatiseerd fabricageproces. Het lage gewicht wordt gerealiseerd met geperforeerde langsliggers en zorgt voor aanmerkelijke voordelen bij de montage en het transport. De OBO-kabelladders zijn leverbaar met twee typen sporten; in rechte vorm of in Z-vorm. Een doorgaande verbinding is ook mogelijk, wanneer de kabelladders worden ingekort. Materialen voor de hoogste eisen Door het gebruik van de SIGMAWELD 199 lasgrondering hebben de OBO-kabelladders een hoge corrosiebestendigheid. Deze worden alleen gefabriceerd van hoogwaardige
materialen: roestvast staal of aluminium, lasgegrondeerd of vuurverzinkt.

Complete Systeemtoebehoren
Voor eenvoudige installatie zijn spanbanden op rol of in prefab lengten plus spantangen leverbaar. Passende constructie- en hangprofielen maken het systeem compleet.

Productdetails
Details en technische informatie over de OBO-kabelladdersystemen.

Vulmassasysteem PYROLIQ®

Binnen de scheepsbouw moeten kabel- en leidingdoorvoeren door dekken en scheidingsschotten worden afgeschot, om aan de hoge eisen voor wat betreft water- en gasdichtheid en brandweerstand van bouwdelen te kunnen voldoen. Hier wordt het vulmassasysteem PYROLIQ® toegepast: met lokaal aanwezige materialen worden frames voor de doorvoer gemaakt en na de installatie van kabels en buizen worden met slechts enkele handelingen de componenten van het PYROLIQ®-systeem ingegoten. De schotten zijn tot 60 minuten brandbestendig, waterdicht tot een druk van 2,5 bar en gasdicht tot 30 mbar.

 

Productdetails

Details en technische informatie over de vulmassa systeem PYROLIQ®.

Oplossingen voor de scheepsbouw en offshore

  • Oplossingen catalogus downloaden

    Oplossingen catalogus downloaden
    2,30 MB, PDF
    Download