close

U bevindt zich mogelijkerwijs op de verkeerde internetpresentatie van OBO-Bettermann. U kunt naar de volgende landvarianten omschakelen:

Nieuws
15. März 2017

OBO BETTERMANN ontvangt het DGNB Navigator Label

Voor zijn Magic®-Kabeldraagsystemen RKSM, MKSM en SKSM ontving OBO BETTERMANN nu het DGNB Navigator Label van de Duitse Vereniging voor duurzaam bouwen (Deutsche Gesellschaft für nachhaltiges Bauen [DGNB]).

Dit label wordt toegekend aan bouwproducten die op het DGNB-Online-Platform, de zogenoemde Navigator, zijn opgesomd en aantoonbaar aan de duurzaamheid van gebouwen een bijdrage leveren. De Navigator ondersteunt architecten en ontwerpers met omvangrijke product specifieke informaties bij de keuze van duurzame bouwproducten. De toekenning van een certificaat in platina, goud, zilver of brons kan door het gebruik van producten met het DGNB Navigator Label daarenboven positief worden beïnvloed.

Voorwaarde voor de toekenning van de DGNB Navigator Label (www.dgnb-navigator.de) is een registratie op het platform en de certificering van de producten met een „Environmental Product De-claration“ (EPD). Daarbij wordt zeer omvangrijk de gehele levenscyclus, inclusief de productieprocessen van de artikelen, op het gebied van energie- en grondstoffenverbruik, emissies en andere milieueffecten geanalyseerd en geëvalueerd. Pas dan staan de producten voor een toetsing door DGNB of ook volgens LEED of BREEAM ter beschikking.

Het DGNB Navigator label werd door de marketing manager Matthias Gerstberger voor de OBO-ondernemingsgroep op de "Bau 2017" in München in ontvangst genomen.