close

U bevindt zich mogelijkerwijs op de verkeerde internetpresentatie van OBO-Bettermann. U kunt naar de volgende landvarianten omschakelen:

Nieuws
12. Februar 2018

Geknipt voor grote tunnelprojecten

Met de komst van de Sluiskiltunnel in Zeeland, is één van de grootste infrastructurele knelpunten in ons land opgelost. OBO BETTERMANN verzorgde de totale kanalisatie in dit project en ontving hiervoor een BAM-TBI certificaat, waarin wordt aangegeven dat het bedrijf zich tijdens de bouw op uitzonderlijke wijze onderscheidde op het gebied van veiligheid. De onderscheiding en het succes van het project onderstrepen volgens OBO haar status als dé partner bij grote infraprojecten.

De Sluiskiltunnel is 1,3 kilometer lang en loopt onder het drukbevaren kanaal van Gent naar Terneuzen. De tunnel bestaat uit twee buizen met elk twee rijstroken. Op drie plaatsen kruist de tunnel met een spoorlijn. Automobilisten kunnen de Sluiskilbrug, die gemiddeld 23 keer per dag open staat en voor in totaal vijf uur aan vertraging zorgt, nu vermijden.
OBO BETTERMANN installeerde ruim 11,5 kilometer aan kabel-draagsystemen in de tunnelbuis, het tunnelkanaal en de dienstgebouwen. Een van de voornaamste uitdagingen hierbij was het logistieke aspect. “Het is een smal kanaal”, begint Robert Jansen, Technisch Commercieel Adviseur bij OBO BETTERMANN. “De juiste materialen volgens planning leveren en monteren is bij een project als dit altijd een uitdaging.”

Het maken van de juiste keuzes is van groot belang. “Om in totaal 11.554 meter kanalisatie snel en goed te kunnen installeren, hebben wij gebruik gemaakt van onze klikbare kabelgoot, de RKSM Magic. Deze kan zonder koppelplaten aan elkaar geklikt worden en is gegarandeerd vereffend.”

Turnkey-project
Een andere factor die bijdroeg aan de snelheid en doeltreffendheid waarmee OBO te werk ging, is het feit dat dit voor haar een turnkey-project was. OBO voerde de montage in eigen beheer uit. Robert Jansen: “Wij vinden dit de beste manier om grote projecten aan te pakken. Als partner van de hoofdaannemer kunnen wij een grotere rol vervullen dan puur het installeren van de kanalisatie. Zo kwam het feit dat wij nauw betrokken waren bij de engineering van de installatie goed van pas. Omdat wij de totale kanalisatie in eigen beheer hebben gedaan, konden we onze planning optimaal afstemmen op die van BAM-TBI.”

OBO heeft op het gebied van projectbewerking naar eigen zeggen een groei doorgemaakt. “Bij ieder project nemen wij de installateur van begin tot eind het werk uit handen en zorgen we voor de juiste projectbegeleiding”, aldus Jansen. Onze producten en expertise sluiten uitstekend aan op wat er gevraagd wordt bij grote, uitdagende projecten in de tunnelbouw. Dit blijkt uit het feit dat wij succesvol hebben gewerkt aan de Sluiskiltunnel, Coentunnel, Roermondtunnel, Noord/Zuid-lijn, de Botlek brug en de Velsertunnel.”

Check Website